Objevili jsme nejlepší jahodový dezert!

Je lehký, vyvážený, sladký, perfektní jako sladká tečka nakonec a milují ho gurmáni po celém světě.

Jahodové tiramisu

Že je léto konečně tady, každý beztak pozná díky jahodám, které se na nás najednou valí z trhů, supermarketů, časopisů a dokonce televize. Jsou prostě esencí léta. Přestože je jich všude kolem nás mnoho, najít ty dobré české je někdy pěkná fuška. Nám se osvědčily jahody z Teska, kde kilo koupíte za 75,90 Kč.

 

Ingredience: cukrářské piškoty, mascarpone, smetana na šlehání, jahody a dezertní víno

 

Postup: Piškoty pokapejte dezertním vínem a nechte chvilku odležet. Jahody nakrájejte na plátky. Mascarpone smíchejte s ušlehanou smetanou. Na dno misky vložte polovinu pokapaných piškotů, na ně polovinu nakrájených jahod a polovinu směsi mascarpone se šlehačkou. Totéž opakujte s druhou vrstvou piškotů. Navrch rozložte pár zbylých jahod. Dejte do ledničky a nechte přes noc ztuhnout. Podávejte vychlazené, před servírováním dozdobte lístky máty.

 

Tip redakce: Další zajímavé recepty nejen na léto najdete na Tescorecepty.cz.